maanantai 28. marraskuuta 2011

Hurraa! Joululonkero on täällä!

Mikä? Testauksessa teidän kaikkien jouluunmenevien ja lapsenmielisten puolesta, Kurkon kausiuutuus Piparilonkero! Tuotteen löydät kaikista hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista, omani ostin Ympyrätalon Smarketista. Myydään 0,5 litran tölkissä, vol 4,7%. Nautitaan kylmänä tahi jäillä. Hintaa juomalla oli luultavasti 2-3 euroa.

Seikkailu!

Ensin Olen viilentänyt Kurko Piparin suosituksen mukaisesti jääkaappikylmäksi. Tölkkiä ei ole onnistuttu stailaamaan kovin jouluiseksi, mutta annan sen tällä kertaa anteeksi. Onhan vasta marraskuu.
Jännittää hieman, sillä en ole lonkeron ystävä. En myöskään piparin. Enkä itseasiassa ole koskaan ymmärtänyt, miksi näitä kausituotteita valmistetaan, saati kuka niitä eksyy ostamaan. Lähtötilanne on täten epäsuotuisa ja objetiivisuuden puute on vaarana todellinen.
Näillä puheilla, tuntuupa puoli litraa suurelta määrältä.

Sitten Tölkki avautuu. Tuoksuu lonkerolle ja hyvin vienosti piparille. Yllätyn iloisesti. Tuoksuhan on suorastaan ihan okei!
Nyt voin paljastaa, että oikeasti odotin tässä vaiheessa voivani pahoin. Mutta mitä vielä! Seikkailu on alkanut hyvin ja joulutunnelma on katossa. Otetaan varovainen maistiaishuikka.
Maistuu lonkerolle, jossa on sivumakuna ripaus piparia. Jos kuvailen tarkemmin, maistuu pahalle. Maistuu suorastaan keitetylle paaville (kylmänä). On sitruunaesanssia, on mitäliepipariesanssia.
Ei, en voi juoda keitettyä paavia (kylmänä).
Päätän tehdä naisen työn ja kiskaista koko roskan kerralla kurkkuuni, jotta saan sen mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Se osoittautuu kuitenkin mahdottomaksi! Suurina kulauksina KP maistuu yläasteen diskolle.
Pipari haihtuu juomasta nopeasti, jättäen jälkeensä pelkän kylmän helvetin. Matkaa on vielä pitkälti. Olo on kuin tammikuisessa taksijonossa, johon ei koskaan saavu taksia.
Seuralaiseni tiedustelee, tuntuuko nyt jouluiselta...

Lopuksi Kuten kaikkiin taksijonoihin lopulta saapuu taksi, niin vain tämäkin tölkki saatiin lopulta tyhjäksi. Kasvoni vääntyivät prosessin aikana nurin. Asennon sai onneksi korjattua suklaalla.
En aio ostaa uudestaan Kurko Piparia.
Suosittelen kyseistä lonkeroa kuitenkin makeiden kausijuomien ystäville, erityisesti ikäryhmälle 14-17 vuotta. Kaveriksi kannattaa varata piparkakkuja.

Arvio *

Muuta Run, run as fast as you can; You can catch me, I'm the seasonal Gingerbread longdrink.

2 kommenttia:

  1. Saat mut todellakin kokeilimaan tätä. Yläasteen disko, here I come!

    VastaaPoista
  2. Näitä vois mainostaa kaupoissa esim. iskulauseella "kun haluat kulauttaa yläasteen diskon kurkusta alas ja saada pipariesanssintuoksuisen hengityksen"

    Mutta taidan kuitenki ohjeistuksen mukaisesti juosta henkeni edestä jos nään näitä jossain

    VastaaPoista