keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Suklaa se on suklaata luukunkin takana

Mikä?  Suklaakalenteri, valmistaja Müller & Müller, hinta 0,89e. Joulunodotuksen rytmittäjä lapsille ja meille muille, jotka tiedämme, että paras aloitus aamuun on hauskasti muotoiltu sokeriannos.
Päivittäisine luukunnäpertelyineen pyhä rituaali aattoon asti, mutta tuleeko joulu, jos pahvikalenterin tyhjentää kerralla?

Seikkailu!

Ensin Kartongin pinnalla on iloinen Joulupukki, reessään valmis aaton koitoksiin. Saatille ovat kerääntyneet mäyrä, kettu, hiiri ja muutama nalle. Kaikilla on hauskat kaulahuivit ja iloinen ilme, onhan joulu.
Tämän idyllin tulen seuraavaksi rikkomaan minä. Suklaakalenteri on aina ollut joulukuideni auktoriteetti, joka on ostettu kotiin ihailtavaksi jo marraskuun alussa. Oikean luukun avaaminen on ollut kyseenalaistamaton aamuriitti, sillä kalenterin kärsivällinen kohtelu on viimeinen tilaisuus osoittaa olleensa kiltti, lahjojen veroinen.
Nyt aion hotkaista koko paketin kerralla. Valmistaudun pyhäinhäväistykseen.

Sitten Alan repiä numerojärjestyksessä luukkua auki luukun perään. Ketulta lähtee pää, Joulupukilta käsivarsi ja saapas. Suklaa on aina hyvää, niin myös nyt. Jälkimaussa on silti jotain karvasta. Orava-, veturi- ja lumiukkosuklaat viuhuvat luukuista suuhun niin nopsaan, että olen edennyt kalenterissa huomaamattani jo Lucian päivään. Missä on joulun hartaus!
Hidastan tahtia. Alan kiinnittää huomiota onttouttaan kumiseviin suklaapaloihin, ja siihen, etteivät mäyrä, hiiri ja kettu kyllä hengaisi keskenään missään muussa tilanteessa kuin tällaisen kliseisen joulukuvaelman merkeissä. Suklaidenkin muotoilussa on näköjään alkanut loppua mielikuvitus. Talonmuotoinen suklaa? Jouluinen kärpässieni?
Kalenterin koluaminen vie 24 päivän sijaan n. 3,5 minuuttia. Yritän olla edes vähän juhlallinen avatessani jouluaaton luukun, sen viimeisen. Sieltä paljastuu mitäänsanomaton suklainen joulukuusi, jossa ei ole edes koristeita. Tästäkö on aiempina vuosina riemuittu?


Lopuksi Olo on ontto, mitä nyt teen joulukuun tulevat 24 päivää? Koko kalenterillinen suklaata on varmaan aika paljon, minulla täytyy olla nyt ähky.
Katson kalenterin taakse – tuote sisältää suklaata tasan 50 grammaa.
50 grammaa on kaksi riviä tavallisesta suklaalevystä, vähemmän kuin keskiverto patukka kaupasta. Ikävä tunne vatsassa ei ollutkaan ähky, vaan jäljelle jäänyt nälkä.
Ilman odottavia jouluaamuja suklaakalenteri on vain mitätön määrä namia hankalasti pakattuna. Tämänkö takia joulupukki jättää nyt minun savupiippuni tänä vuonna välistä?

Arvio *

Muuta Huijattu olo. Jos haluat sekä herkutella että näpertää, osta Kinder-muna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti