torstai 29. joulukuuta 2011

Terveyspommi

Mikä: Kyseessä on goji-marja, josta olen viime aikoina kuullut väitteitä suuntaan jos toiseen. "Maailman ravintorikkain marja" vastaan "korvaavia löytyy Suomestakin" - väittelyt ovat saaneet mielenkiintoni heräämään. Kaikeksi onneksi asia tuli puheeksi oikeassa seurassa, ja sain käsiini ilmaiseksi avaamattoman pussillisen kuivattuja goji-marjoja. Niitä on helppo löytää nykyään jo ihan perus ruokakaupoista, isoja eriä kannattaa tilata superfoodia myyvistä nettikaupoista. Löytyy myös huimissa 10kg paketeissa!

Kokeilu: Kuivahedelmät ovat useimmiten herkullisia, ja koska niitä on myös kiva napostella, odotan innolla tätä uutta kokeilua. Ulkoisesti goji muistuttaa punertavaa rusinaa, vähän pitkulaisempi malli, mutta samalla tavalla "pieneksi rypytetty". Maku ei kuitenkaan ole makea kuten rusinalla, vaan pikemminkin hapan, vähän jopa pilaantuneen makuinen. Kaiken hypetyksen jälkeen maistan kuitenkin myös ne superfoodin ominaisuudet, joita olen kuullut kehuttavan. Jos kyseessä olisi pelkistä lisäaineista koostuva karkki, en kyllä söisi. Eihän tämä nyt varsinaisesti herkkua ole, mutta pitäähän lääkkeenkin maistua pahalle toimiakseen??

Arvio: ****

Päätelmä: Voiko kukaan rehellisesti sanoa tätä hyvänmakuiseksi? Toisaalta moni tykkää myös wasabista...Kivahan näitä on popsia terveysmielessä, ja helppo lisäillä esimerkiksi myslin, jogurtin tai leivosten sekaan. Käytän varmasti jatkossakin. Ei korvaa leffakarkkeja, mutta jospa pitäisivät flunssan loitolla...? Uskoisin, että makuun myös aikanaan tottuu. Tässä vaiheessa haluaisin sanoa tykkääväni, mutta toistaiseksi tykkään todella vain ajatuksesta, että syön jotain superterveellistä. Ei huono sekään, eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti